divendres, 22 de desembre del 2017

Les primeres cartes des d'Europa!

Ja han començat a arribar les cartes dels nostres companys europeus! Una llàstima que no hagen arribat totes! De segur que al tornar de les vacances ja les tindrem totes.
Ací vos deixem fotos dels xiquets que ja han rebut les seues targetes. Estan molt contents!

4t B ha rebut cartes des de Polònia:


5é A ha rebut cartes des de Gales:

2n B ha rebut cartes des d'Anglaterra:




6éB ha rebut cartes des de França:



6é A ha rebut cartes des de Xipre:

dimecres, 20 de desembre del 2017

Projecte Etwinning en marxa: "Exchange Christmas Cards"

L'alumat de primària ha participat en el projecte Etwinning: "Exchange Christmas Cards" on la nostra escola ha sigut la coordinadora dels dotze països participants.
El projecte ha consistit en enviar targetes nadalenques als alumnes dels altres països participants al projecte.
Les targetes han sigut realitzades a mà per l'alumnat  a les classes d'Art & Crafts i Anglés.

Els nostres companys europeus ja han rebut les targetes i ens han donat l'enhorabona. Nosaltres estem rebent ja les targetes enviades per ells i les repartirem als nostres alumnes el divendres 22 de desembre. 
Ha sigut una activitat que els ha agradat molt als xiquets i xiquetes, on s'han adonat de la importància de l'anglés per a comunicar-se amb els nostres iguals europeus.

Podem dir que, gràcies a aquest projecte, ara hi ha un poquet d'Alcàsser repartit en diferents països: Romania, Bulgària, Anglaterra, Grècia, Croàcia, Polònia, Letònia, Gales, Itàlia, França i Xipre.

Ací deixem algunes fotos de la creació de les targetes:











dimarts, 28 de novembre del 2017

Presentació al Consell Escolar de la Movilitat de Malta

Ahir la nostra companya Teresa va presentar al nou Consell Escolar, recent elegit, la seua movilitat a Malta. Va explicar breument allò que havia aprés, aquelles dinàmiques i activitats que havia aprés a Malta i que ja s'estan començant a aplicar en algunes classes de l'escola.



divendres, 24 de novembre del 2017

eTwinning al Jaume I

Primera acció d'internacionalització del centre amb els alumnes
Gràcies a la plataforma eTwinning, on milers de docents de tota Europa es posen en contacte per poder realitzar projectes educatius conjunts, el Jaume I està coordinant el projecte "Exchange Christmas Cards".
En aquest projecte els nostres alumnes de Primària van a elaborar una targeta nadalenca, Christmas Card, per felicitar el Nadal a alumnes de 11 països europeus diferents: Romania, Grècia, Anglaterra, Croàcia, Bulgària, Letònia, Polònia, Gales, Itàlia, Xipre i França.

Els nostres alumnes també rebran les seues felicitacions dels seus companys europeus.

Com no podia ser d'altra manera, l'anglés serà la llengua en què tots els alumnes dels 12 països participants ens comunicarem.

L'alumnat ha rebut amb molta il·lusió la proposta! 

Vos mantindrem informats de la creació de les targetes i el desenvolupament del projecte.




divendres, 20 d’octubre del 2017

Presentació al claustre de la mobilitat a Malta

Hui Teresa ha presentat al claustre un resum de tot allò que ha fet i ha aprés al curs realitzat durant la seua mobilitat a Malta dins el projecte d'Erasmus+ de l'escola.
Ens ha fet un resum dels diferents sistemes educatius de les escoles participants als curs, valorant els pros i contres de cadascun d'ells. Ens ha explicat algunes de les activitats fetes allí i com es poden traslladar a la realitat del nostre centre educatiu i a les característiques del nostre alumnat.

Algunes de les metodologies i dinàmiques que Teresa ha fet al curs les hem experimentat hui els mestres per tal de vivenciar-les i conéixer com les podem aplicar a posteriori amb els i les alumnes. Cal dir que ho hem passat molt bé!

Ací podeu veure el power point que Teresa ha fet servir per a explicar-nos la seua estada a Malta, així com algunes fotos de la sessió.



















Què divertit és aprendre!!


dilluns, 9 d’octubre del 2017

Festa d'obertura de la nostra biblioteca "curs 2017-2018"

Un curs més, la nostra bibliomascota, "L'Alien del Planeta Llibre" ha deixat una carta a cadascuna de les classes per a convidar-nos a la festa d'obertura de la nostra biblioteca que ha tengut lloc els dies 2, 3 i 5 d'octubre. Enguany ens ha contat que ha passat unes meravelloses vacances d'estiu. Ha viatjat per quasi tota Europa,  ha estat per: Espanya, França, Rússia, Portugal, Alemanya, Romania, Armènia, Grècia, Malta, Bulgària, Letònia, Polònia, Irlanda, Italia, Dinamarca i Bélgica. De cadascun d'aquests països ens ha dut alguns regalets: fotos precioses i contes fantàstics que Inma ens ha contat!!! Ho hem passat genial!!! I com ens ha dit a la seua carta: "Açò és sols el començament de les meravelloses aventures que ens queden per viure al Planeta llibre, la Nostra Biblioteca"
                       
                                           
 

 

dissabte, 30 de setembre del 2017

Últim dia del curs a Malta

Ahir va ser l'últim dia de curset. De matí anàrem a una "Church School", St. Joseph Mater Boni Consigning, un tipus d'escola privada, que pertany a l'Església Catòlica, on només acudeixen xiquetes. Ací a Malta, el fet de barrejar xics i xiques és una cosa prou recent (2013-2014), i encara queden algunes escoles privades, especialment totes aquelles religioses, on aquest fet encara es dóna. 
L'edifici era prou vellet, sobretot en comparació a l'escola que havíem vist el dia anterior, però els mestres feien tot el possible per fer-lo agradable. A més a més, el director ens va explicar la tasa descomunal que paga cada alumna per any i, amb eixos diners, mantenen i condicionen l'edifici, i duen endavant projectes.
L'escola tenia moltes característiques que no m'agradaren perquè van prou en contra dels principis que defenem al Jaume I, i perquè em feien recordar a l'educació espanyola de fa 50 anys. Però he de dir que totes les alumnes eren molt agradables i disciplinades.
De fet, els professors del curs, junt al director de l'escola havien preparat una activitat perquè la férem junts els mestres estrangers i les alumnes de l'escola, representant uns xicotets teatres en xicotets grups. Els mestres ens vam riure prou, i elles es notava que estaven d'allò més felices jugant amb mestres.
Vos deixe algunes fotos:








A la vesprada, i després de fer una activitat que no vaig a contar perquè espere poder fer-la amb els mestres (sorpresa!), hem fet un taller sobre "Mind Mapping", on ens han explicat els beneficis i la importància d'ensenyar als nostres alumnes a fer mapes conceptuals. Està comprovat que aquells alumnes que utilitzen aquest sistema tenen un 10% més de memòria a llarg termini. A més, ens han explicat, i hem experimentat amb un taller, a com fer-ho de manera lúdica i agradable per a ells.
Unes fotos del taller. En la primera, estic amb una companya lituana i una romanesa. A la segona foto estic explicant al smeus companys el que hem fet (en anglés! Oh, my God!)



Per acabar, férem una avaluació del curs (espere estar aprovada!) i ens donaren el certificat d'aquest.

Després anàrem a sopar tots junts a un restaurant de cuina típica maltesa, on xarrant amb uns i amb altres, vaig acabar d'acordar amb un finlandés un possible projecte eTwinning. A vorem si ix avant!




dijous, 28 de setembre del 2017

National Sports School + creativity

Hui hem fet una visita a una escola ben especial, l'escola nacional per a esportistes. Els alumnes que acudeixen són els millors esportistes de l'etapa secundària, que, a més a més, se'ls exigeix un bon expedient acadèmic per a poder accedir a eixa escola.
El director, molt amable, ens ha explicat com funciona l'escola, molt envejable en alguns aspectes però difícilment abastable per a nosaltres amb els recursos amb què disposem.
Ja explicaré als meus companys algunes de les mesures que ací funcionen...
Després ens ha fet una visita perquè vegérem les instal·lacions. Molt xules, tenint en compte que l'edifici l'han refet i ara té 2 anys. Al llarg de la visita hem pogut veure alguns alumnes entrenant els seus esports: taekwondo, gimnàstica, frontó.
Vos deixe algunes imatges de l'escola. Jo ja he agafat algunes idees per a decorar la meua aula quan torne:








A la vesprada hem fet alguns jocs sobre creativitat: teatres de 60 segons, històries a través de preguntes de sí/no, activitats de trencar el gel... Ens hem rist molt, molt.