Ahir va ser l'últim dia de curset. De matí anàrem a una "Church School", St. Joseph Mater Boni Consigning, un tipus d'escola privada, que pertany a l'Església Catòlica, on només acudeixen xiquetes. Ací a Malta, el fet de barrejar xics i xiques és una cosa prou recent (2013-2014), i encara queden algunes escoles privades, especialment totes aquelles religioses, on aquest fet encara es dóna.
L'edifici era prou vellet, sobretot en comparació a l'escola que havíem vist el dia anterior, però els mestres feien tot el possible per fer-lo agradable. A més a més, el director ens va explicar la tasa descomunal que paga cada alumna per any i, amb eixos diners, mantenen i condicionen l'edifici, i duen endavant projectes.
L'escola tenia moltes característiques que no m'agradaren perquè van prou en contra dels principis que defenem al Jaume I, i perquè em feien recordar a l'educació espanyola de fa 50 anys. Però he de dir que totes les alumnes eren molt agradables i disciplinades.
De fet, els professors del curs, junt al director de l'escola havien preparat una activitat perquè la férem junts els mestres estrangers i les alumnes de l'escola, representant uns xicotets teatres en xicotets grups. Els mestres ens vam riure prou, i elles es notava que estaven d'allò més felices jugant amb mestres.
Vos deixe algunes fotos:
A la vesprada, i després de fer una activitat que no vaig a contar perquè espere poder fer-la amb els mestres (sorpresa!), hem fet un taller sobre "Mind Mapping", on ens han explicat els beneficis i la importància d'ensenyar als nostres alumnes a fer mapes conceptuals. Està comprovat que aquells alumnes que utilitzen aquest sistema tenen un 10% més de memòria a llarg termini. A més, ens han explicat, i hem experimentat amb un taller, a com fer-ho de manera lúdica i agradable per a ells.
Unes fotos del taller. En la primera, estic amb una companya lituana i una romanesa. A la segona foto estic explicant al smeus companys el que hem fet (en anglés! Oh, my God!)
Per acabar, férem una avaluació del curs (espere estar aprovada!) i ens donaren el certificat d'aquest.
Després anàrem a sopar tots junts a un restaurant de cuina típica maltesa, on xarrant amb uns i amb altres, vaig acabar d'acordar amb un finlandés un possible projecte eTwinning. A vorem si ix avant!
Ja estic desitjant que ens expliques i ens faces eixa activitat tant xula que no ens has contat al blog. Haurem de fer un seminari de tot allò que has aprés i que podríem aplicar a la nostra escola. Fins dilluns amiga.
ResponEliminaSí! Ja mirarem com fer-ho!
ResponElimina