dissabte, 26 de maig del 2018

Salutacions des de Danmark!

Bona nit a tots i totes! Dijous passat vaig arribar a Sonderborg, municipi al sud de Dinamarca on viuré durant els següents dies una experiència docent que de segur me reporta moltes idees que amb molta il·lusió posaré en pràctica a la tornada a la nostra escola.

Divendres vaig començar les jornades de job shadowing, observació directa del treball diari al centre educatiu Nydamskolen.



Durant la meua estada en aquesta escola danesa contemplaré quines tècniques fan servir per l'ensenyament de llengües en els distints nivells que açí es recullen: des del curs 0, que és un curs previ a primer de primària, fins a  9é. Quan estiga més assabentada de les etapes del sistema educatiu danès vos donaré més informació!

Bé, entrem en matèria. Les dues primeres lliçons del dia vaig estar acompanyant les dues classes dels alumnes de 5é de primària, que m'explicaren que en la major part del temps treballen tots junts en la mateixa aula asseguts a terra  i amb les dues mestres fent tàndem d'una manera molt coordinada. 



També me mostraren el llibre que utilitzen per a la classe d'anglès i que tots els matins inicien el seu dia a dia llegint durant vint minuts en silenci. Em va sorprendre molt que realment tots aquells xiquets i xiquetes estagueren tant de temps llegint sense fer cap soroll, ja que les mestres estaven fora de l'aula fent lectura individual i comprensió amb cada xiquet.




 Desprès tinguerem una miqueta de festeta perquè els alumnes de 9é ja han acabat els examens de l'escola i els estatals.



Per acabar el dia, vaig estar amb els alumnes de 4t que estaven preparant en xicotet grupet unes obres de teatre en anglès i a més havien de preparar unes titelles per a les seues representacions. Va ser molt curiós perqué cada grupet va buscar un lloc per els corredors, que estan plens de racons per afavorir que els alumnes treballen de manera individual o en grup i on tenen impresores i ordinadors per al que necessiten.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada