dilluns, 28 de maig del 2018

Segon dia a Nydamskolen

Bona nit de nou a tots i totes!
Hui vos vaig a contar el meu dia a l'escola de la regió de Sonderborg on me trobe. Nydamskolen esta situada en un poble menut  on hi acudixen xiquets i xiquetes d'altres pobles del voltant, molts d'ells venen en bici, altres caminant i els més allunyats amb autobús. Però la majoria van i tornen de l'escola sense l'acompanyament dels pares.

Per començar el matí, he estat amb l'alumnat de 2n de primària que ha estat treballant el vocabulari de diferents contes tradicionals i d'altres, asseguts en diferents racons dels voltants de la seua aula. Els alumnes han triat també si volien treballar amb companyia o a soles, però tots igualment de manera autònoma. No cal dir que açí ho fan quasi tot amb l'ordinador!



   
Després he estat amb les classes de 3r que han començat la lliçó de matemàtiques fent un joc d'operacions on es preguntaven mútuament i si encertaven el resultat s'intercanviaven les targetes i continuaven amb un altre company. 



A continuació han estat estudiant els centímetres cúbics i han fet servir cubs tipus lego per fer-ho més comprensible.


Com a curiositat vos vaig a contar que generalment en les escoles daneses no hi ha servici de menjador ni cap tipus de cantina o venda de menjar. Per tant, els alumnes porten el menjar preparat de casa i se'l mengen dins de l'aula en un break que dura solament vint minuts.



Per finalitzar el dia a l'escola he estat amb els alumnes de 6é que han començat la classe d'anglès parlant d'allò que han fet el cap de setmana. Després han revisat individualment alguns aspectes de gramàtica fent exercicis a l'ordinador. Aprofitant que fa tant bon oratge hem eixit al pati i han jugat per parelles a fer-se preguntes en anglès i respondre-les. Finalment hem tornat a l'aula i han continuat escrivint a l'ordinador una mena de diari sobre el campament d'Alemanya al que varen anar fa unes setmanes.




Per acabar el dia he visitat la ciutat de Sonderborg. A continuació vos deixe algunes fotos per a que vos feu una idea de l'encant d'aquesta població.




2 comentaris:

  1. Inés que interessant tot el que ens contes. Aprofita molt la teua estada a aquesta escola. Prendrem nota i intentarem posar en pràctica tot allò que ens ajude a millorar la qualitat educativa de la nostra escola.

    ResponElimina
  2. M'agrada molt aquesta escola, és un "poc" més moderna que la nostra

    ResponElimina